Sök på Mäklarringen

Upptäck Kvicksund

 

 


Mäklaren med utrymme att erbjuda det lilla extra

Måndag 08 januari 2024

Att köpa och sälja en bostad är en av de största affärerna man gör i livet och det är viktigt att man känner sig både trygg under resans gång och nöjd med slutresultatet. För att nå dit är valet av fastighetsmäklare avgörande och i början av 2023 öppnades dörrarna till det mäklarkontor som kan erbjuda just detta.

God stämning, tillgänglighet och ett stort engagemang är något av det viktigaste de har att erbjuda.

 — Vi jobbar som ett team för att göra varje bostadsaffär så bra som möjligt för både säljare och köpare. Hjärta och resultat är de kärnvärden vi jobbar efter och vi behandlar varje bostadsaffär som om den vore vår egen. Sedan har vi självklart även väldigt roligt tillsammans med våra kunder, berättar Wivecka Ljungh, fastighetsmäklare på Mäklarringen i Kvicksund och Eskilstuna

I Wiveckas team ingår mäklarassistenten och kontorsägaren Jörgen Ljungh, inredningsstylisterna Julia Ljungh och Helena Köhl, som även är fotograf, filmproducenten Daniel Wahlström samt den blivande fastighetsmäklaren Sami Amiri. Som en del av bostadsaffären ser de tillsammans till att varje försäljningsobjekt är så attraktivt som möjligt och att den når ut till så många det bara går. 

— En av de viktigaste delarna av en bostadsaffär är att nå ut till potentiella köpare, menar Wivecka Ljungh.

— Tillsammans med kunden går vi igenom hur vi ska lägga upp försäljningen. I detta ingår råd om styling av bostaden inför fotografering och visning. Till varje objekt gör vi även en kort film för att presentera och bjuda in potentiella köpare av objektet, förklarar Wivecka. 

Vid vissa tillfällen använder de sig även av statister för att visa en inblick i hur livet i bostaden kan se ut. Även om de är knutna till Mäklarringen centralt är de en egen firma och har ett stort handlingsutrymme till att kunna jobba mer annorlunda och specifikt kring sina objekt. 

— När det gäller marknadsföringen av våra objekt arbetar vi självklart med Hemnet, Boneo, Booli och så vidare. Men vi satsar även mycket på sociala medier, där vi bland annat har ambassadörer knutna till oss och som delar de objekt vi publicerar. Utöver detta har vi även mött pendlare på tågstationen för att bjuda på kaffe och visa en bostad i närheten av stationen, besökt universitetet och berättat om lägenheten som passar perfekt för studenten och så vidare, berättar Wivecka och fortsätter: 

— En av de viktigaste delarna av en bostadsaffär är att nå ut till potentiella köpare. Därför marknadsför vi på flera olika sätt för att nå vår tänkta målgrupp. När det väl är dags för första visningarna är vi alltid minst två på plats för att hinna bemöta så många intressenter som möjligt. Dessutom bjuder vi ofta på alkoholfritt bubbel och choklad samt att vi då och då grillar något gott till våra besökare. 

Mäklarringen Eskilstuna - Kvicksund arbetar som ett team för att ge sina kunder bästa möjliga upplevelse.

 

Några av de som vänt sig till Mäklarringen är Inger och Bosse Lewin samt Malin Jörtsö.

— Mäklarringen presenterade sig på ett personligt sätt, erbjöd ett förmånligt arvode och kändes genuint intresserade av uppgiften. Detaljer som är lätta att missa löstes elegant och Wivecka tog lika väl hand om, och intresserade sig för, vår köpare. Detta var en stor affär för oss båda och när vi kom till avslut var det viktigt och skönt att stämningen var avslappnad. De levde på alla sätt upp till förväntningarna och passade oss gamlingar perfekt, vi rekommenderar dem därför gärna, säger Bosse. 

Även Malin är nöjd med sin upplevelse av Mäklarringen: 

— Wivecka har från första början tagit tag i det som behövt göras för att få mitt hus sålt. Att styling inför fotograferingen ingick var ett stort plus och bilderna blev helt fantastiska! Trots att säljmarknaden var lite trög gav hon inte upp och hittade hela tiden på nya idéer för att få till en bra affär. Vill du ha en trygg, glad, kunnig och tydlig mäklare som gör sitt yttersta för din försäljning är Mäklarringen det bästa valet. 

 

Så lyckas du: 

  • Ha tiden på din sida när det är dags att sälja så att det finns utrymme att göra en lyckad affär 
  • Välj en mäklare med högt engagemang och som kan tänka utanför ramarna 
  • Gör din bostad så attraktiv som möjligt 
  • Se till att många får veta att den är till salu 



Frågor och svar Mäklarringen Kvicksund

Söndag 02 april 2023

Vad är ett lånelöfte?

Skaffa ett lånelöfte när du bestämt dig för att du ev vill köpa en bostad. Lånelöftet är ett besked från banken på hur mycket du får låna till en bostad. Det beror på dina inkomster och utgifter samt familjeförhållanden. Banken kommer också göra en kreditupplysning på dig. När du får svar så vet du hur mycket du kan låna och därmed hur dyr bostad du har råd med.

Lånelöftet är inte bindande varken för dig eller banken så kan du aldrig vara helt säker. Banken ändrar sig väldigt sällan men om dina ekonomiska förutsättningar ändras eller om den bostad du väljer inte är tillräcklig som säkerhet för banken så kan de säga nej.

Skriv aldrig på ett köpekontrakt förrän du har ett giltigt lånelöfte från banken. Se till att lånelöftet fortfarande gäller och att du meddelat vilken bostad du tänker köpa. Ibland är också månadsavgiften (gäller bostadsrätt) viktig för lånelöftet. Om du ändå vill skriva kontrakt tidigare, skriv in en klausul om att det gäller ifall du får lån hos banken och att du annars kan backa på affären.

Lånelöfte är ett krav när du startar budgivning på ett hus, hos oss på Mäklarringen.

Vad innebär undersökningsplikt?

När du ska köpa en bostad så omfattas du av en undersökningsplikt. Det är ditt ansvar att skaffa dig en uppfattning om vad du köper. Är du osäker så ta med dig en kunnig person som hjälper dig att undersöka bostaden. Köper du ett hus så gå helst igenom huset med en besiktningsman. Besiktning görs oftast inte när man köper bostadsrätt för då har man begränsat ansvar. Om du inte undersökt ordentligt så är det svårare att kräva ersättning för eventuella fel i efterhand.

Vad är dolda fel?

Fel som du kunnat upptäcka vid en besiktning faller under undersökningsplikten, så de får du inte ersättning för av säljaren. Om felet inte gick att upptäcka vid en besiktning, då kan det vara ett dolt fel. Exempel kan vara en fuktskada i badrummet som inte gick att upptäcka vid besiktningen. Däremot måste man räkna med att saker går sönder pga ålder; man kan alltså inte åberopa dolt fel om det börjar läcka genom ett yttertak som är trettio år gammalt eftersom ett yttertak har en normal livslängd på ca 20-30 år.

Du kan få ersättning för dolda fel i 10 år vid köp av hus och i 2 år vid köp av bostadsrätt. Ibland har någon av parterna tecknat en doldafel försäkring, då hanterar försäkringsbolaget ersättningsfrågan. 

Kan någon lägga ett bud fast mäklaren sagt att jag vunnit budgivningen?

Ja, ända fram till köpekontraktet är underskrivet så kan andra spekulanter lägga bud och mäklaren måste framföra dessa bud till säljaren. Sen är det alltid säljaren som bestämmer vem han vill sälja till. Säljaren måste inte sälja till den som betalar mest, dock är det, det vanligaste förekommande.

Är jag bunden av ett bud jag gett?

Nej det är du inte, du kan ångra dig utan konsekvenser ända fram till kontraktskrivningen.

Vad är lagfartskostnader och pantbrevskostnader?

Lagfarten är en avgift för att Lantmäteriet ska skriva in dig i fastighetsregistret som lagfaren ägare av en fastighet. Den är 1,5% av priset för fastigheten alt 1.5% av taxeringsvärdet. Man tar det som är högst av dessa två. Dessutom betalar man en expeditionsavgift till Lantmäteriet på 825 kronor. Detta görs vid tillträdet.

Pantbrevskostnader, som också kallas stämpelskatt, är för att du ska få nya pantbrev utskrivna. Har fastigheten du köper, redan pantbrev så blir det ingen kostnad. Det kostar 2% av summan på pantbrevet. Man räknar på hela tusentalskronor och avrundar nedåt. Även här tas en expeditionsavgift ut på 375 kronor samt en administrativ kostnad på 750 kronor.

Kan jag ångra mig efter att jag har skrivit under kontraktet?

När kontraktet är undertecknat av dig och den andra paren så är det bindande. Det är svårt, men inte omöjligt att ångra sig. Har du skrivit in en klausul i kontraktet om att du har rätt att dra dig ur utifrån ex besiktning eller för att du inte får lån av banken, då går det alldeles utmärkt. Annars är det bindande och du kommer bli skadeståndsskyldig om du drar dig ur affären.

När krävs make/maka/sambos godkännande för att sälja en fastighet?

Har fastigheten varit en gemensam bostad där ni bott/bor tillsammans så krävs den andres godkännande för att köpet ska vara giltigt.

Vem är ansvarig för fastigheten mellan köpet och tillträdet?

Normalt så står säljaren ansvarig fram till tillträdet. Detta regleras i köpekontraktet.

Hur beskattas jag om jag säljer mitt hus under marknadsvärdet?

Då behandlas hela överlåtelsen som en gåva. Om du säljer till marknadsvärdet eller över marknadsvärdet så räknas det hela som ett köp.

Vad innebär ett servitut?

Det innebär att någon förutom den som äger fastigheten, har tillgång till något på fastigheten. Den kan ex. vara en brunn eller en väg.




ICA Bron och Papa Jun

Tisdag 08 november 2022

På Eskilstunasidan av bron fanns under 1800-talet en handelsbod. Sen byggdes en ny byggnad på planen mellan bron och färjeläget och där startade man Blomstrands diversehandel. Konsum tog över affären men den revs när nya bron byggdes 1976.

1982 invigdes den byggnad där ICA Bron ligger idag. Villan Strömsborg bredvid ICA byggdes av en man som arrenderade fisket under tidigt 1900-tal. Där har funnits konditori och nu ligger restaurang Papa Jun här.

ICA Bron ägdes av Lars Lindberg fram till år 2000 då Cathrine och Joakim Stålbrand tog över. Sen dess har de drivit ICA-bron tillsammans och nu är stora delar av familjen involverade. Denna dag jobbar båda barnen Tilde och Alex. Totalt har de fyra barn tillsammans.

När jag frågar Cathrine och Joakim om vad som är omgjort sedan starten så skrattar de och säger allt. Åren har gått och det mesta är utbytt. Från början var det mest sommargäster i Kvicksund men nu bor de flesta här året runt vilket gör att utbudet av varor också förändrats. – Vi vill att det ska vara som en modern lanthandel, allt ska finnas här säger Jocke. Cathrine fortsätter – Ja och så vill vi att det ska vara en riktigt familjär stämning här. Alla som kommer hit ska få ett leende och en hälsning. Vi är också en central punkt i Kvicksund dit man kan gå och bara träffa nån att snacka med. Vi märkte det extra mycket under pandemin, fortsätter hon. Många kom bara för att ha nån att prata med.

Jag frågar vidare, Vad är det bästa med Kvicksund? -Människorna säger de båda i munnen på varandra. Alla underbara människor. Som under pandemin, folk tog båten och kom för att handla och stötta oss. Alla är trevliga. Och så gillar vi utsikten förstås. Vi har Mälaren åt alla håll. Vårt läge för en ICA-butik är unikt.

Om ni fick önska nåt framåt? -En gästhamn där båtkunder kan stanna och komma upp och handla, det vore trevligt. I övrigt så vill vi fortsätta vara en samlingsplats för kvicksundsborna, en affär värd ett besök, då det mesta finns här.

Efter att tackat för mig så gick jag över parkeringen upp till Papa Jun för att träffa Annelie som driver restaurangen ihop med Ismael. När jag väntade på Annelie så passade jag på att köpa en kaka och dricka. Allt kaffebröd är hembakt, och så gott.

Annelie kom in som en solstråle och talar med gästerna om olika evenemang som ligger framför. Just nu är det en vinprovning pågång. Jag frågar henne när de tog över driften av restaurangen och det var i januari 2003. Innan hade en som hette Charlie driften.

Annelie berättade att hon är gift med Ismael från Filippinerna. Hans pappa hette också Ismael så han kallades Ismael Junior. När han kom till Sverige och Kvicksund så blev förkortningen Papa Jun. Jun är musiker i botten och ibland spelar och sjunger han på resturangen. I sitt hemland hade han också mindre gatukök och annat. Så drömmen var att få öppna nåt eget i Sverige. Annelie hon hade jobbat på bank och hjälpt till lite på Fristadsgrillen på torget i Eskilstuna. Det var Juns systers man Olle som drev den. Tillsammans beslutade de att försöka driva restaurangen i Kvicksund. Hårt hårt jobb blev det för att lyckas. I början hade de dagens lunch och pizza. Idag är utbudet mycket större än så. Men den största skillnaden från förr är nog alla aktiviteter de har. Deras yngsta dotter med sambo har börjat hjälpa till på restaurangen och nu känner Annelie att hon hinner med det där lilla extra som att anordna aktiviteter och catering. Drömmen är att utveckla cateringen ännu mer. I somras startade ungdomarna Tikibar på uteserveringen och de är aktiva i sociala medier.

Slutligen säger Annelie att hon älskar Kvicksund och alla människorna här. Vi håller ihop, vi känner varandra, det känns som hemma. Och det stämmer extra bra just här, då Annelie och Jun bor och har sitt hem i samma hus som restaurangen.




Tumbo möbler

Söndag 30 oktober 2022

I Tumbo, utanför Kvicksund, ligger ett stort möbelvaruhus som säger sig vara värda ett besök. Jag åkte dit och besökte ägarna Peter och Petra.

Jag slås av vad stort varuhuset är och vilka fina möbler de erbjuder. Så frågar jag Peter, hur det kommer sig att det ligger ett möbelvaruhus just här och Peter börjar berätta:

I början av 40 talet så fanns på platsen boningshus men också baracker där norska flyktingar bodde. I boningshuset bodde en duktig möbelsnickare och flyktingarna, som hade långtråkigt, började hjälpa honom att tillverka möbler. De snickrade och målade, inte bara möbler utan också leksaker som sedan såldes till EPA och andra varuhus. På 60-talet startade IFA-bolaget möbelförsäljning här vilket på den tiden var ett stort möbelcenter med lager för andra butiker.

Peter är ICA-handlare från början och har drivit ICA Slagsta bland annat. Där var han, redan i slutet på 90-talet, först med att sälja mat via nätet. När han sålde butiken 2001 så fick han efter en liten tid frågan om att förvärva Tumbo Möbler. Så blev det och det och istället för mat blev det försäljning av möbler. Resan med möbelförsäljning och den digitala utvecklingen har sina utmaningar. I stället för webbförsäljning satsar de stenhårt på fysisk handel i butik. När antalet fysiska butiker minskar kan de erbjuda något som inte webbutiker kan, viket de ser som en stor fördel. I butiken kan kunder känna och klämma på produkterna och få vägledning i sitt köp av kunnig personal. Det kommer alltid finnas behov av fysisk handel.

När jag menar att läget kanske inte är det bästa så kontrar Peter genom att se möjligheterna. -Vi ligger nära Eskilstuna, Västerås, Strängnäs och hela KAK-området (Köping-Arboga-Kungsör) och vi får kunder från många olika håll. Det som utmärker oss är närheten, kvaliteten på möblerna och vår fina service. Tumbo Möbler är som en institution, en mötesplats med många återkommande kunder och en butik som funnits i över 80 år.  

Jag frågar både Petra och Peter vad som är bäst med Kvicksund och de har lite olika svar. Peter som är uppvuxen i Kvicksund har många fina minnen av en fantastisk uppväxt. Mycket bus och lek vid vattnet som ”jumpa”, hoppa på isflak och alla kompisarna som träffades utanför BåtSam. Alla åldrar umgicks och höll ihop.  När det vad dags för mat blåste mamma i en visselpipa som hördes vida omkring. På den tiden såg det annorlunda ut här och alla kände alla. Petra som är inflyttad tycker att småskaligheten, närhet till natur och promenadstråk, sammanhållningen och alla trevliga människor som bor här är det bästa med Kvicksund. Dock menar de inte att det var bättre förr, utvecklingen av orten är bara bra och den ger nya möjligheter.

Jag kan efter ett långt härligt samtal konstatera att möbelvaruhuset i Tumbo är väl värt ett besök!

Tumbo Möbler Facebook
Tumbo Möbler Instagram




Båt-Sam, det kompletta båtvaruhuset – en känsla av sommar

Torsdag 27 oktober 2022

På Rasholmsvägen 10 ligger Båt-Sam som idag drivs av Rufus Sundman.

Pappa Samuel Sundman var fiskare i Finland men kom till Sverige och Kvicksund i början av 60-talet. Kvicksund hade nära till Mälaren och fiske och snart började Samuel sälja plastbåtar. Tidigare fanns det mest träbåtar med allt vad det innebar så detta med plastbåtar blev snabbt en succé.

Sedan 1961 har Båt-Sam funnits och drivits av familjen även om det vid några tillfällen varit sålt till andra ägare. Men alltid har Samuel, efter några år, köpt tillbaka företaget. Namnet Båt-Sam kommer just av att det handlar om Båtar och att Sam(uel) var den som startade företaget. Samuel var en mycket driven säljare och levde efter en devis att ”köp mycket och sälj billigt”. Vid ett tillfälle köpte Samuel hela årsproduktionen av Nimbus 26, c.a 150 båtar, och sålde vidare.

Idag är det Yamaha med märken som Buster, Yamarin och Cross som står för 90% av båtarna hos Båt-Sam som även har service och verkstad för båtar liksom vinterförvaring och en sjömack. De har också klädförsäljning med bland annat den egna Kvicksundskollektionen. Framöver kommer även märket Pelle P säljas här.

Framåt tänker sig Rufus utveckla verksamheten vidare med exempelvis nya bryggplatser och en gästhamn.

När jag frågar Rufus om vad han tycker är bäst med Kvicksund så säger han direkt; närheten till Mälaren och så alla trevliga människor.




Fotverkstan

Tisdag 13 september 2022

En dag i veckan besökte jag Kvicksunds egna fotverkstad och Jana som driver verksamheten på Karpvägen 7. Jag blev så varmt välkomnad och Jana undrade om hon fick massera mina fötter. Vilken gåva, jag vet nästan inget bättre än att få fötterna masserade. Och som hon gjorde det med fin olja, jag flög hem efteråt. Dock hann jag ställa några frågor också:

Varför öppnar du fotverkstad? Vad kommer idéen ifrån?
Från början var jag undersköterska och följde med mina patienter på fotvård. När jag såg vilken skillnad det gjorde för personerna så tänkte jag att det där vill jag kunna göra. Tänk att betyda skillnad, för fötterna, det är de som bär dig framåt i livet. Och har du fula ömma fötter lider hela du. Så drivkraften är att få hjälpa människor.

Sagt och gjort Jana utbildade sig 2002 till medicinsk fotterapeut. Efter sommaren 2022 så har hon nu öppnat Fotverkstan i Kvicksund och bedriver medicinsk fotvård. Det roligaste med jobbet är att se glädjen när det blir en förvandling av fötterna.

Varför just i Kvicksund?

Jag har bott här sedan 1997 och trivs jättebra, jag kommer aldrig flytta (synd för mig som är mäklare…) Här är det så lugnt och fridfullt och jag brukar ofta tänka -Wow jag bor här, det är på riktigt!

Ja så flög jag då hem med mina ompysslade fötter och ja Jana hon får mina allra bästa rekommendationer!

Fotverkstan Kvicksund | Facebook

FOTVERKSTAN | Kvicksund (@fotverkstan_kvicksund) • Foton och videoklipp på Instagram

Telefon: 072-4469123

fotverkstan.kvicksund@gmail.com




Sagolika keramik

Tisdag 16 augusti 2022

Peter och Kerstin Nämfors har drivit Sagolika keramik 25 - 30 år. Först genom att stå på olika marknader i Sverige och sälja sina fina alster men i pandemin, så ställdes marknaderna in. Då var det dags att tänka nytt. Kerstin som är trädgårdsmästare och florist hade haft en dröm sedan länge. Tänk att få öppna upp trädgården till ett café och där bjuda på hembakat kaffebröd och så visa upp och erbjuda keramik och andra vackra saker till försäljning.

Nu gjorde de tillsammans drömmen till verklighet. Och gissa att de har lyckats. En helt fantastisk trädgård med fikaplatser samt ett uterum vackert inrett där du kan fika ev. regniga dagar. Trädgården innehåller förutom fikaplatserna saker för din trädgård som rustika krukor och lyktor. I trädgården får du också ideér och inspiration för din egna täppa.

Keramikverkstaden är full med brukskeramik i stengodslera (keramik som du kan diska i diskmaskin och ha i microugn, dock inte om det är guldornament på). Allt är designat av Kerstin och hon tillverkar det i sin verkstad. Hon berättar att många storsäljare blivit till genom att kunderna själva fått önska modeller och mönster. Storsäljaren ”Nilla” kommer från önskemål från Gunilla, hon ville ha lite bling på sin temugg och hon fick guldhjärtan, den serien fick sitt namn efter kunden.

Mäklarringen uppmärksammar fantastiska muggar med höns och tuppar på och Kerstin berättar att när hon lanserade dem så fick hon 50 beställningar på en dag. Då gäller det att ligga i. Måndagar och tisdagar är hon i verkstaden, på onsdagar bakar hon och sen är ju butik och/eller cafeét öppet. Peter har ett annat heltidsjobb och stöttar upp på sin fritid.

Fortfarande åker Kerstin på marknader och säljer men nu får hon åka ensam så Peter kan hålla caféet öppet hemma. Öppettiderna för keramikverkstaden är torsdag-lördag 11-16:00 året runt. Cafeét har öppet maj till augusti samma tider och i september är cafeét öppet på lördagarna.

Vad är då det allra bästa med Kvicksund frågar Mäklarringen och så här svarar Kerstin;

- Jag och Peter har bott i Kvicksund hela våra liv, det är en bra plats med lagom längd till städer och så är det lugnt och fint med vackra omgivningar. Och så känner vi varandra och stöttar varandra. Grannarna erbjuder solrosplockning, och vi marknadsför varandra, så fint att kunna ta en fika hos oss efter att man plockat blommor. I uterummet finns tavlor av Thord Harry, konstnär från Kvicksund och honung från två gårdar i närheten. Tumbomöbler samarbetar med oss osv. Vi är en fin liten ort med människor som stöttar varandra.

Missa inte ett besök på Sagolika keramik!




Kvicksunds nya samlingsplats

Tisdag 19 juli 2022

På Kvicksundsvägen 10, bredvid Kvicksundsbron ligger en padelbana och en glassbar med fantastisk utsikt över Mälaren. Mäklarringen besökte Nichlas Lundin för att höra lite mer om verksamheten.

Nichlas och hans fru Jenny har bott i Kvicksund i 23 år. De har två barn som båda fått växa upp i Kvicksund vilket verkligen varit en bra plats att växa upp på. För några år sedan renoverade de ett ödehus i närheten av ICA i Kvicksund, det blev 5 lägenheter. Att jobba "hemma" i Kvicksund gav mersmak och när tomten intill Kvicksundsbron blev till salu så började de fundera, är detta nästa projekt för oss?

Fastigheten är en industritomt och här har lastats bla koks och olja. Tankarna kring den nya detaljplanen för Kvicksund, stämde med Jenny och Nichlas tankar, att öppna upp denna plats för kvicksundsborna. Så Nichlas och Jenny slog till, det fick bära eller brista. Här ska du kunna bada från bryggor även om du inte har egen strandtomt, här kan du redan nu spela padel och snart boule med polarna och avsluta med en god glass. Barnen ska också trivas och därför finns aktiviteter för dem som ex olika spel. Du kan också hyra SUP-brädor och kanoter. En pontonbåt är på ingång för uthyrning. Och så har Achima care en filial här, då det saknas en vårdcentral i Kvicksund. Skriver du dig i Ekeby, Hällby så kan du gå till denna filial.

 - Inom kort hoppas vi kunna öppna restaurang här och få upp bryggor där båtbesökare kan parkera fortsätter Nichlas. Min fru och jag är tacksamma till Kvicksund och den bra uppväxt våra barn fick här, så detta är ett sätt att få vara med och påverka Kvicksunds fortsatta utveckling, vi tror på Kvicksund.

Glassbaren har många olika sorters glass, toppingar och strösselsorter. Mäklarringen frågar vad namnet Odd Jenny kommer ifrån och Nichlas berättar:

- Våra två, idag vuxna barn, bor i USA. Jag ringde dem och berättade om glassbaren. Jag frågade dem vad de tyckte det skulle heta. Då sa de: - Kommer du ihåg när vi var små? Då sa vi ofta till vår underbara mamma, du är lite konstig du mamma. Namnet borde vara Odd Jenny. 

- Nichlas fortsätter: vi kommer alltid vara lite konstiga, gå våra egna vägar och hitta nya lösningar. Men för oss är det positivt att våga vara lite "odd", Ibland lyckas vi och ibland har vi misslyckats. En del frågar idag, - går padelbanan med vinst? Eller går glassbaren med vinst? - Jag har ingen aning, det är inte delarna i sig utan helhetskonceptet som är viktigt för oss.


Du kan följa både padelbanan och glasscafeét på Instagram och Facebook.

Odd Jenny’s Ice Cream (@oddjennys_icecream) • Foton och videoklipp på Instagram

Kvicksund Watercourt (@kvicksundpadel) • Foton och videoklipp på Instagram

https://www.facebook.com/OddJennys

Kvicksund Padel | Facebook


Välkommen att besöka Kvicksunds nya samlingsplats, du kommer inte bli besviken!




Bästa möjliga träningsutrustningar i en attraktiv miljö, Gym1337

Söndag 10 juli 2022

På Tumbovägen 4, bakom ICA, i Kvicksund ligger Gym1337

Anette Lindbäck driver gymmet och har lång erfarenhet av styrketräning. När hon såg att den fina lokalen bakom ICA stod tom 2010 så började hon spåna om ett gym. Så blev det och nu driver hon gym även i Kungsör och Nora.

Gymmet är ett nyckelgym vilket innebär att du löser ut en tagg som är personlig och som du kommer in med 04:30-23:00 alla dagar året runt.

Maskinparken består av styrkemaskiner för hela kroppen och fria vikter såsom stänger, hantlar och podier för marklyft. Här finns också 2 cablecross, löpband, crosstrainer, cyklar, spinningcykel, airbike, rodd skierg samt kettlebel, klätterrep och boxningsäck mm. Allt man kan behöva helt enkelt.

Anette vill att gymmet ska kännas attraktivt för alla åldrar och träningsnivåer och andas modernt och fräscht. Om det blir fel och brister på gymmet så vill hon att det åtgärdas så snabbt de kan och deras målsättning är att stötta såväl nybörjare och mer erfarna genom god och anpassad vägledning.

All information om bemanning och priser mm hittar du här.




Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.