Alicante bjuder oss på mat från alla världens hörn.
Alicante bjuder oss på mat från alla världens hörn. Här finns någonting för alla smaklökar
Vi börjar med frukosten som intas på Sip and Wonder som har Alicantes godaste kaffe. Här finns alltid färsk frukt och grönsaker, ett utbud av läckra bakelser och en gedigen vegansk meny. Här känns det hemtrevligt med smakfull inredning och har du hund? Inga problem, Sip and Wonder har plats för även våra fyrbenta vänner. Adress: Carrer Poeta Campos Vasallo 8, Alicante
Vidare för lunch så är det spanjorernas favoritmåltid. Här tar man god tid på sig för att äta lunch. Menu del dia - 3 rätters är absolut mest populärt där du själv får några valmöjligheter att komponera ihop din egen meny för runt 10euro inklusive dryck och kaffe. Dessa menyer varierar från dag till dag och finns i varje hörn. Vi gillar la terreta gastrobar som har menu del dia för 12.90 euro och ligger på adress Calle Pablo Iglesias 12, Alicante
Är man sugen på något lite lättare så tycker vi extra mycket om Lizarran där tapas serveras på löpande band, här betalar man från 1.50euro per tandpetare och det finns allt från läckra ostar till oxfilé eller spansk tortilla. Lizarran finner ni på flera ställen men bland annat på adress: Av.Maisonnave 20, Alicante
När det är dags för middag har vi svårt att välja. Alicante har utsökta fiskrestauranger på piren vid hamnen, härliga arrocerias i gamla staden med fantastisk paella och tjusiga Michelinguide restauranger med stärkta dukar och avancerade rätter.
Vi tycker om El Rincon de Alma som har både läcker fisk och äkta paella. Mysig atmosfär och trevlig personal. Adress: Calle San Pascual 5, Alicante
Är ni sugna på att utforska restaurang med stjärna i Michelinguiden så rekommenderar vi Monastrell med spektakulära rätter och otrolig utsikt på adress: Av.Julio Guillén tato 1
Är ni sugna på att själva laga en spansk måltid kommer recept nedan på spansk tortilla - Perfekt att ta med till stranden då den är precis lika god kall med en klick alioli.
Recept på Spansk tortilla för 8 personer
• 5 - 6 potatisar (6 potatisar motsvarar ca 400 g)
• 1 gul lök
• 2 - 3 vitlöksklyftor
• 3 msk olivolja
• 2 tsk salt
• 2 krm mald vitpeppar
• 8 ägg
• 1 dl vatten
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skölj av potatisen i kallt vatten och torka av den på dubbelvikt hushållspapper. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek potatisen och de båda löksorterna i 2/3 av oljan i en stekpanna tills de mjuknat.
Krydda med hälften av saltet och pepparn. Vispa samman äggen med vattnet och resten av saltet och pepparn. Häll smeten i pannan och stek tills äggsmeten börjar stelna.
Låt omeletten försiktigt glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka omeletten i pannan och stek den på andra sidan i resten av oljan.
Stjälp upp tortillan på ett fat och skär den i snibbar innan servering.