Sök på Mäklarringen Utland

Albanien lockar skandinaver – Mäklarringen öppnar nytt kontor

Allt fler skandinaver får upp ögonen för Albanien. Nu kan Mäklarringen för första gången erbjuda skandinaver bostäder i det framväxande semesterparadiset.

– Vi har noterat ett stort intresse för semesterhus i Albanien, och det är inte särskilt förvånande med tanke på det varma klimatet, det låga priset och den trevliga kulturen, säger Petter Löwenhamn, Fastighetsförmedlare, Mäklarringen.

Vid Adriatiska havets utlopp, med den grekiska ön Korfu inom synhåll, ligger den vackra staden Saranda. Med sina kritvita stränder, prisvärda bostäder och tillmötesgående lokalbefolkning har den albanska kustpärlan blivit populär bland skandinaver under de senaste åren. Nu lanserar Mäklarringen ett samarbete med ett av landets mest uppburna mäklarkontor och kan därigenom erbjuda flera fastigheter i semesterparadiset.

­– Vi är mycket glada över att få med Albanien i Mäklarringen. Det är en mycket spännande marknad som har stor potential och vi hälsar dem hjärtligt välkomna, säger Eva Lundqvist, Operativ chef, Mäklarringen.

Passa på att fynda

De som är intresserade av en bostad i södra Albanien gör bäst i att agera snart. Än så länge är priserna fortfarande väldigt förmånliga, men turistnäringen byggs ut i rasande fart. Flera nya motorvägar från huvudstaden Tirana är under planering och inom en snar framtid förväntas byggnationen av en flygplats i Saranda att inledas.

– När det är på plats lär intresset explodera och då stiger säkerligen priserna. Så vi är väldigt glada över att redan nu kunna samarbeta med södra Albaniens absolut bäst organiserade och proffsigaste mäklarkontor. Det finns ingen som kan ge samma trygghet åt skandinaviska bostadsköpare som vår mäklare i Albanien, Romeo, säger Petter Löwenhamn.

Lång erfarenhet av den albanska bostadsmarknaden

Romeo Dhimo är chef för det lokala mäklarkontoret som nu har ingått i samarbete med Mäklarringen. Med sin bakgrund som byggnadsingenjör, flytande engelska och många års erfarenhet av mäklarbranschen vägleder han skandinaviska klienter under hela processen att köpa en bostad i Saranda. Han ser positivt på samarbetet med Mäklarringen.

– Under de senaste åren har jag hjälpt många skandinaver med att hitta bostäder här i Saranda och det har alltid fungerat väldigt bra. Nordbor är mycket uppskattade av lokalbefolkningen och de verkar trivas väldigt bra här. Genom det här samarbetet kan vi hjälpa ännu fler att hitta sin drömfastighet, säger Romeo Dhimo.

Läs mer om Mäklarringens bostäder i Albanien här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.