Sök på Mäklarringen Utland

Sangria por favor

Sangria med smak av Spanien – vi bjuder på recepten

Säg den som har varit i Spanien och inte druckit sangria. Den personen finns troligen inte. Vill man skapa en känsla av Spanien på hemmaplan är det både enkelt och gott att göra sin egen röda eller vita sangria. Vi bjuder på båda receptvarianterna!  

Termen sangria finner man redan på 1700-talet. Många hävdar att det är det spanska ordet för blod – sangre – som fått ge namn åt den fruktiga drycken. Andra källor uppger att ordet kommer från sanskrit, det historiska indoariska språket, med betydelsen ”sötat vin”. Hur som helst – själva drycken betraktas som den i särklass mest kända och populära spanska drinken, med sitt ursprung i Spanien. Serverat som bål består den traditionella sangrian av rött vin och hackad frukt, ofta tillsammans med andra ingredienser som apelsinjuice, läsk eller konjak och/eller likör. 

Här är ett par svalkande sangriarecept som du enkelt blandar ihop själv. Det ena rött, det andra vitt. Självklart kan du välja alkoholfria alternativ om du föredrar det. 

Röd sangria

Ingredienser:
3-4 valfria frukter, som persika, apelsin och citron
1/2 dl socker 
1 kanelstång 
1 flaska rödvin 
6 cl apelsinlikör
6 cl cognac 
50 cl sockerdricka alternativt fruktläsk
Is 

Så här gör du röd sangria: 

Skölj frukterna och skär i bitar. Blanda frukt och socker i en kanna och lägg i kanelstången. Häll därefter på likörerna och vinet under omrörning. Låt blandningen dra en stund när sockret har löst sig och tillsätt läsk och is några minuter innan serveringen. En alkoholfri variant kan göras med druvsaft eller ett alkoholfritt vin. Likörerna kan då ersättas med koncentrerade fruktsafter.

Vit sangria

Ingredienser:
Äppelsaft, till att göra isbitar
1 1/4 dl vatten 
1 liten knippa färsk mynta
1/2 kopp socker
3 kanelstänger
3 1/4 dl torrt vitt vin
2 medelstora persikor, skalade, urkärnade och skivade
2 små päron, skuren i bitar
2 medelstora apelsiner, skivade på tvären
2 små citroner, skivade på tvären
3 koppar mousserande äppelcider
Myntablad, till garnering 

Så här gör du vit sangria:

Frys in äpplejuiceiskuber.
Blanda vatten, mynta, socker och kanel i en kastrull och koka upp på medelvärme. Sänk värmen och sjud några minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila bort mynta och kanelstänger. Häll i en stor skål, tillsätt vin, frukt och ställ i kylskåp över natten. Tillsätt äppelcider och äppeljuiceisbitar precis innan servering. 

Drick, njut och dröm om Spanien! Känner du att det inte räcker med sangria för att få den rätta Spanienkänslan kan du kika på vårt utbud av bostäder utomlands här

Receptkälla: DestinationSpanien.se

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.