Sök på Mäklarringen Utland

Fira jul och nyår i Valencia

Decembertips i Spaniens tredje största stad

Vi svenskar älskar allt som har med julen att göra. Vi går på julmarknader, bakar pepparkakor, struvor och saffransbullar, köper julklappar och stoppar i oss en massa god mat. Men den rätta julstämningen finner du även utanför Sveriges gränser. Vi har hittat både bjällerklang och nyårskonserter i spanska Valencia!  

Valencias mysigaste julmarknad

I Gamla stan hittar du Valencias mysiga julmarknad. Här finns allt från lokala hantverk och juldekorationer till mat och sötsaker. Vi lovar att du kommer att hitta den perfekta och unika julklappen på marknaden, liksom dekorationer och pynt till de populära julkrubborna.

Julstämning på torget

Är du på jakt efter julstämning i Valencia ska du komma och åka skridskor på stadens största torg. Här finns också en stor gran med det vackra stadshuset i bakgrunden. Här samlas många familjer och turister för att ta en stämningsfull bild med nära och kära.

Musik kring jul och nyår

I mitten av december kan man, om man har tur, få njuta av en gratis julkonsert i Valencias musikpalats, Palau de la Musica. Konserten spelas två gånger per dag, men där gäller det att vara i tid då dessa konserter är väldigt populära. Konserten framförs av Valencias filharmoniska orkester. Även efter nyår har du chansen starta det nya året med en konsert. Strauss Festival Orchestra står då för musiken och man bjuder även publiken på ballett.  

Julkrubbor i var mans hem

I Valencia har alla familjer julkrubbor. Det är så populärt att Valencia kan stoltsera med en av de största julkrubborna i Europa – på hela 50 kvadratmeter – med otroliga 380 figurer. Denna julkrubba hittar du i Nuveo Centro. Om du inte kan ta dig dit finns det flera olika storlekar och varianter i Gamla stan och Valencia centrum.

Julkarusell och karamell

Letar du efter en mer fartfylld jul kan du besöka Valencias jultivoli. Här kan du äta sockervadd och churros, det klassiska spanska bakverket, med din familj eller vänner ända fram till midnatt. Har du turen att besöka tivolit rätt dagar kan du få köpa två karusellbiljetter och betala för en.

Nyår i Valencia

På Valencias många nattklubbar firas det nya året in med diverse event – allt från Paristema till Studio 54. Om du inte lockas av nattklubbar kan du alltid gå till stadens stora torg, Plaza  del Ayuntamiento, där många familjer samlas för att se fyrverkerier. Vid tolvslaget äter alla tolv stycken vindruvor, som sägs bringa tur under det nya året, så glöm inte dina druvor!

Kungarnas dag

Den 6 januari är en högtidsdag i Spanien, då man firar de tre vise männens ankomst. Den dagen är därför Spaniens julafton och dagen då man utbyter sina ”julklappar”. Den 5 januari kommer de tre vise männen till stan med en stor parad och godis till alla. Paraden går igenom delar av staden och den stora finalen äger rum på stora torget, Plaza del Ayuntamiento.

Här kan du läsa ännu mer om Valencia, Love Valencia. Titta gärna på Mäklarringens utbud av bostäder också i området; Mäklarringen Valencia

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.