Sök på Mäklarringen Utland

Magnifikt vackert område i Spanien

Jalón

Jalón, officiellt Xaló, är huvudstaden i Jalón-dalen, även kallad Vall de Pop belägen vid floden Gorgos ca 1 timme norr om Alicante, på en slätt omgiven av Sierra de Bernia och Sierra del Forner. Jalón är ett av de mest magnifika områdena i Spanien, med sitt landskap av oliv- och pinjeträd blandat med mandelträd, apelsinlundar och vingårdar. Jalón-dalen är känd för sina viner och Jalóns bodegor producerar en mycket fin Moscatel, liksom några utmärkta röda viner. Det finns flera bodegas i regionen som är väl värda ett besök för att prova de läckra vinerna.

Trevliga och vackra vandringsleder finns för den manade till Sierra de Bernia, Penyo de la Mica, Sierra del Forner och Castellet. Jalón är en charmig stad med sina hantverksbutiker, vinkällare, restauranger och platser och är en utmärkt semesterplats för dem som vill uppleva lokal kultur. Den stora kända loppmarknaden hålls varje lördag vid sidan av floden och här kan man hitta antika möbler bland många andra olika erbjudanden.

Jalón har en intressant och lokal gastronomi. Berömt för sitt godis och bakverk med mandlar från orten. Jalón är också känt för sina korvar som tillverkas med gamla recept. Morcilla, Bufas, Longanizas och Chorizos är några av de mest kända sorterna. Jalón-dalen kan bli väldigt varmt under sommaren och på vintern skyddas området mot de kalla nordanvindarna av de omgivande bergen.

Är du intresserad av att köpa hus eller lägenhet i Jalón kontakta oss på Mäklarringen!

Vi är din mäklare i Calpe

Vill du köpa bostad i Jalón – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer +46 70 250 11 92 eller på vår mailadress calpe@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Calle Pintor Sorolla 4 i Calpe.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.