Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Bostadspolitik med Centerpartiet

Lyssna på Centerpartiets Ola Johansson i Mäklarpodden

Ola Johansson är Centerpartiets bostadspolitiska talesperson. Han har varit politiskt aktiv sedan ungdomsåren men har även en karriär inom näringslivet i bagaget. Mäklarpodden möter Ola för ett snack om bostadsbrist, bospar för unga, amorteringskrav och ränteavdrag. 

Alla människor ska kunna fatta självständiga beslut om sin framtid. Det konstaterandet är en anledning till att Ola Johansson engagerar sig i bostadspolitiken. 

– Att tacka ja till ett arbete, en utbildning eller anpassa sig till en ny livssituation kräver att det finns en bostad tillgänglig där du kan förverkliga dina drömmar, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Jag blev politiskt engagerad kring kärnkraftsdebatten på sent sjuttiotal, och jag gläds varje dag åt att vara med och förverkliga den miljö- och energipolitik vi i Centerpartiet kämpade för då.

Bostadsbristen en katastrof

Ola Johansson och hans parti vill att det ska finnas bostäder tillgängliga i hela landet, så att människor verkligen kan förverkliga drömmar. Inte hindras av praktiska hinder, som bristen på lediga bostäder. Eller bostäder som kräver stora ekonomiska insatser. 

– Vi ska planera för ett hållbart samhälle, ekologiskt, ekonomiskt och socialt och unga ska ges möjlighet att etablera sig på arbetsmarknaden och på så vis bidra till ett tryggare samhälle. 

Ta del av hela samtalet med Centerpartiets Ola Johansson i Mäklarpodden

 

Läs mer om Bostadspolitik

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.