2024-06-16

Glad Midsommar önskar vi på kontoret i Vallentuna!

Här bjuder vi på ett smarrigt recept till midsommarbuffén:

MATJESSILLTÅRTA

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Botten:

  • 200 g mörk kavring
  • 75 g Arla® Svenskt Smör

Fyllning:

  • 3 gelatinblad
  • 200 g matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 2 dl Arla® gräddfil
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk sillspad
  • 1 dl hackad färsk gräslök

Gör så här:

  1. Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min.
  2. Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Låt sillen rinna av och spar spadet. Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad.
  3. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen.
  4. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl minst 3 tim för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.

Matjesillstårta

Glöm inte att plocka 7 sorters blommor för att drömma om din käraste.

Sju sorters blommor

Klar til å starte

Tenker du på å kjøpe og kanskje trenger å selge din nåværende bolig? Med vår gratis tjeneste Klar til å Starte® forbereder vi alt uavhengig av når du er klar til å selge.

Laster...

*Obligatorisk felt. Vi håndterer dine personopplysninger i samsvar med gjeldende lovgivning. Les mer her.