2024-06-16

Glad Midsommar önskar vi på kontoret i Vallentuna!

Här bjuder vi på ett smarrigt recept till midsommarbuffén:

MATJESSILLTÅRTA

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Botten:

  • 200 g mörk kavring
  • 75 g Arla® Svenskt Smör

Fyllning:

  • 3 gelatinblad
  • 200 g matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 2 dl Arla® gräddfil
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk sillspad
  • 1 dl hackad färsk gräslök

Gör så här:

  1. Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min.
  2. Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Låt sillen rinna av och spar spadet. Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad.
  3. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen.
  4. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl minst 3 tim för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.

Matjesillstårta

Glöm inte att plocka 7 sorters blommor för att drömma om din käraste.

Sju sorters blommor

Ready to start

Are you thinking about buying and perhaps need to sell your current home? With our free service Ready to Start®, we prepare everything regardless of when you are ready to sell.

Loading...

*Mandatory field. We handle your personal data in accordance with current legislation. Read more here.