2024-06-16
Glad Midsommar önskar vi på kontoret i Vallentuna!
Här bjuder vi på ett smarrigt recept till midsommarbuffén:
MATJESSILLTÅRTA
Ingredienser
Receptet gäller för 8 bitar
Botten:
- 200 g mörk kavring
- 75 g Arla® Svenskt Smör
Fyllning:
- 3 gelatinblad
- 200 g matjessillfiléer
- 1 rödlök
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 2 dl Arla® gräddfil
- ½ tsk svartpeppar
- 2 msk sillspad
- 1 dl hackad färsk gräslök
Gör så här:
- Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min.
- Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Låt sillen rinna av och spar spadet. Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad.
- Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen.
- Häll blandningen i formen och låt stå i kyl minst 3 tim för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.
Glöm inte att plocka 7 sorters blommor för att drömma om din käraste.