Mina favoriter (0)
Lika många kronor har vi samlat ihop till Läkarmissionens arbete.

Lika många kronor har vi samlat ihop till Läkarmissionens arbete.

Sedan 2013 har vi stöttat Läkarmissionens arbete i Moçambique. Det har bland annat bestått i att rusta upp ett hjälpcenter för utsatta barn. Här får de möjlighet att rehabilitera sig i en trygg miljö, och förbereds för ett nytt liv i en vanlig familj. Fosterföräldrar och släktingar får genomgå en utbildning för att på bästa sätt kunna ta emot barnen. Till centret kommer också barn som bor i byn för att ta del av den dagliga fritidsverksamheten. Det är ett långsiktigt arbete som vi på Mäklarringen tagit till våra hjärtan, därför fortsätter insamlingen under hela 2016.

När vi sålt din bostad skänker vi pengar i ditt namn till detta projekt. Hittills har vi, tack vare alla våra kunder, skänkt över 1 000 000 kr. Så tack. Tack för att du just du valde Mäklarringen.

 

Se film från vårt senaste besök till barncentret Morgonstjärna i Chimoio/Mocambique genom att klicka på bilden.

Värdefulla kronor för ett gott syfte
De pengar som Mäklarringen samlat in har bland annat gått till att starta transithemmet Morgonstjärna. Centret består flera byggnader som till exempel inrymmer två sovsalar, ett kök, klassrum, samlingsrum, datasal och sedan helt nyligen även en sy- och en träslöjdssal. Där får barnen chansen att lära sig ett hantverk som de senare ska kunna försörja sig på. På centret finns också en volontär sjuksköterska som börjat arbeta på heltid.


 


Bildtext: Barncentret har nyligen fått två slöjdsalar där barnen får lära sig att sy och snickra.

 


 

 


Bildtext: På centret får barnen en viktig grundläggande utbildning. Andreas Yacoub och Nursel Gündüz fick vara
med under en lektion med de allra minsta barnen.

 

Med andra ord har många föräldralösa barn nu fått en säng att sova i, hjälp med sina trauman, skolgång och i framtiden bli del av en ny familj. Både 2014 och 2015 har några av våra medarbetare besökt hjälpcentret i Mocambique för att följa arbetet på plats.


 

 

Bildtext: I februari i år besökte tre av våra mäklare centret i Mocambique. Här träffar Andreas Yacoub (till vänster)
och Eva Lundqvist (till höger) barnen.

 

På resa i Mocambique
En tom brunaktig gräsyta i Mocambique har under de senaste två åren förvandlats till ett tryggt transithem och barncenter för föräldralösa barn. Det heter Matsatse, Morgonstjärna. Förutom att en stor del av våra insamlade pengar går till uppbyggnaden av hemmet möjliggör det också en daglig drift, grundläggande utbildning, vård, nya kläder och skolmaterial åt barnen.
Mäklarringen har besökt barncentret i Mocambique vid två tillfällen. Då fick vi ta del av många barns livsöden och höra väldigt gripande berättelser. Händelser som inget ett barn ska behöva uppleva. Trots detta finns en framtidstro hos dem och en tacksamhet över det liv de lever nu och den hjälp de får genom våra bidrag och Läkarmissionens viktiga insatser. Till exempel Veronica och Rut, båda har förlorat sina föräldrar i aids och därefter kommit till transithemmet. Vi fick följa med och träffa dem i deras nya familjer som älskar dem och kan ge dem en trygg framtid.


 

 

Bildtext: Med sig till centret hade mäklarna med sig bland annat kläder, leksaker, hygienartiklar. Att få göra sina egna armband av pärlor blev snabbt väldigt populärt.

 

Rut tillsammans med sin nya mormor
Lilla Ruth förlorade sin mamma i samband med förlossningen. Pappan var sedan tidigare död i Aids. Trots att mamman var Hiv-positiv så föddes Ruth frisk. Det fanns inga släktingar i Ruths närhet som kunde ta hand om henne. Nu finns hon hos fosterföräldrar som fått utbildning att ta hand om ett föräldralöst barn, och som nu ger henne kärlek och omsorg.

 

Det här är bara början
Hittills har vi samlat ihop 805 766 kr. Men insamlingen slutar inte här - den har bara börjat.
Vi i Mäklarringen ska samla in minst lika mycket även under 2015 och ge ännu fler barn chansen att få en bättre framtid och ett bra liv.

Läs mer om barnen och Läkarmissionens viktiga arbete genom att klicka här...


 

 


 

Bildtext: Mäklaren Andreas Yacoub hade med sig fotbollar och västar. Att förklara hur spel mellan två lag fungerar
var till en början inte helt självklart.

 

Bildtext: Man blir trött av lek och bus, här vilar barnen och Anneli Silwer från Mäklarringens Huvudkontor ut lite på gräsmattan. Strax där efter var det full aktivitet igen.

Ett smart val!

Välj Smart när du skall sälja din bostad och bjud in 40 000 extra personer till din visning. Läs mer...

SEB erbjuder bolån

SEB erbjuder konkurrenskraftiga och
förmånliga bolån.
Ansök om lånelöfte här.
Information om effektiv ränta, klicka här.  

BOiUTLAND

Är du en av dom som funderar på ett hem utomlands? Du är inte ensam. Läs mer om utlandsköp genom att klicka på bilden.

Mäklarringen Svenska AB, Ropstensslingan 11c, 115 42 Stockholm, support@maklarringen.se