Mina favoriter (0)
695.000 kr Utgångspris

Fakta

Boarea:115 kvmRum:4Tomt:1209 kvm - TrädgårdstomtDriftskostnad:31.644 kr / år

Planerade visningar

För visning kontakta mäklaren

Mäklarringen Karlstad

Dufvåsvägen 52, Slottsbron

Välkomna till denna villa som renoverats under senare år på Dufvåsen. Villans närhet till Vänern gör att den också passar bra som fritidshus. I villan finns både vardagsrum, tre sovrum, badrum och gästtoalett. Uterum och altan i söderläge. Sjöbevattning.

Interiör

- läs mer

Allmän beskrivning

Villan har hall, vardagsrum, kök, gästtoalett, badrum, tvättstuga och tre sovrum.

HALLEN
Hallen ger ett rymligt intryck när man kommer in. Nymålade väggar och nytt laminatgolv ger ett fräscht intryck.
Direkt till vänster i hallen finns ett separat kapprum med möjlighet att hänga av sig ytterkläderna.
GÄSTTOALETT
I anslutning till kapprummet finns gästtoaletten som har klinker på golvet med värme och våtrumstapet på väggarna. Tvättställ och toalett.
TVÄTTSTUGAN
Innanför kapprummet ligger tvättstugan där det finns en tvättmaskin, torkskåp och en tvättbänk. Här står också varmvattenberedaren. (2000).
KÖKET
Till höger från hallen ligger köket. Köket har fönster ut mot gatan. Köket har moderna köksskåp med allmogeluckor i furu. Spis, diskmaskin (2000), kyl och frys samt köksfläkt (2007). Laminatgolv.
VARDAGSRUMMET
Vardagsrummet ligger rakt fram från hallen. Vardagsrummet har fönster både mot trädgården och ut mot gatan vilket ger vardagsrummet ett härligt ljus. Här finns en braskamin. Från vardagsrummet når du trädgården via altandörren. Parkettgolv.
SOVRUMMEN
Sovrummen ligger tillsammans i en "sovavdelning". I direkt anslutning till sovrummen ligger också badrummet.
SOVRUM 1
Detta sovrum är det minsta sovrummet i villan. Vita målade väggar med ett laminatgolv. Två garderober. Fönster mot trädgården i söder.
SOVRUM 2
Är villans största sovrum. Ljusa tapetserade väggar med ett laminatgolv. Fyra garderober. Från detta sovrum har man direktutgång till trädgården via den inglasade altanen.
SOVRUM 3
Sovrummet ligger längst in i huset med utsikt mot baksidan av villan. Ljus tapet med laminatgolv. Två garderober.
BADRUMMET
Badrummet har duschhörna, tvättställ, bidé, och toalett. Plastmatta på golvet och våtrumsmatta på väggarna. Kakel och klinker till väggar och golv ingår.

Kök

Köket är utrustat med spis med keramikhäll, diskmaskin, kyl och frysskåp samt köksfläkt.

Badrum

I badrummet finns duschkabin, tvättställ, toalett och bidé.

Tvätt

I tvättrummet finns en tvättmaskin från 2011, torkskåp, tvättbänk och varmvattenberedaren

Planlösning

Fastighetsmäklaren informerar

Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

- läs mer

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan

Övrig bostad

Uterum och altan i söderläge. Uterummet är c:a 15 kvm och altanen c:a 20 kvm.

Övriga byggnader

Fristående garage och förråd med plats för 1 bil. Garaget är c:a 20 kvm och förrådet c:a 10 kvm. Papptak.
Friggebod med två förråd. 2014.

Tomt

Tomt med äganderätt om ca 1209 m². Tomten är en trädgårdstomt med uppväxta buskar och träd samt ett fågelbad med fontän.
Härligt insynsskyddat läge med uppvuxen skog bakom huset vilken ger närhet till strövområden.

Byggnadsår

1974

Fastighetsbeteckning

Ås 1:320

Grundläggning

Platta på mark

Stomme

Trä

Fasad

Kalksandsten

Fönster

Kopplade fönster

Bjälklag

Trä

Tak

Plåt

Utv. Plåtarbete

Plåt

Uppvärmning

Direkt el + luftvärmepump (2007) + braskamin

Pantbrevssumma

603.500 kr

Taxeringsvärde

337.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde

277.000 kr

Markens taxeringsvärde

60.000 kr

Taxeringskod

220

Upplåtelseform

Friköpt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mm

Sommarvatten till bevattning. 200:-/år.

Hiss

Nej


Energideklaration

Utfärdad

Datum

den 8 juli 2015

Energiprestanda

82 kWh/kvm/år

Klass

D

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedan

C:a 31.644 kr/år med 2 personer i hushållet.

Uppvärmning

-

Hushållsel

17.767 kr

Vatten/avlopp

5.634 kr

Sotning

543 kr

Väg/samfällighetsavgift

-

Renhållning

2.350 kr

Försäkring (exkl. lösöre)

5.200 kr

Övrigt

150 kr

Energiförbrukning

9299 kWh per år

Elleverantör

Karlstad energi

Nätleverantör

Ellevio

Kommentar

Driftkostnaden baseras på säljarens faktiska kostnader. Observera att driftskostnaderna kan variera beroende på förbrukning och säljarens individuella avtal.

Övrig bostad

BUDGIVNING
Finns flera intressenter tillämpas s.k. öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vill du delta i budgivningen är det viktigt att du berättar för mäklaren om du har några särskilda önskemål eller förbehåll för ditt bud.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att det är säljaren som avgör hur, när och till vem samt för vilket pris som denne säljer. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren. Köpet är således inte bundet förrän juridiskt kontrakt är undertecknat av samtliga parter.
Mäklaren är skyldig att upprätta en förteckning över samtliga bud som sedan överlämnas till den slutlige köparen med budgivarnas namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma. Läggs bud via ombud är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut.
Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig detta, kontakta ansvarig mäklare.
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Som köpare av en bostad har du enligt gällande lag undersökningsplikt. Vilket betyder att du som köpare har ansvar för och förväntas att undersöka den nya bostadens kondition. När du köper en fastighet rekommenderar vi dig att anlita en certifierad besiktningsman om tillräckliga byggnadstekniska kunskaper saknas. Vid köp av en bostadsrätt bör du förutom undersökning av lägenhetens skick även sätta dig in i bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.
En del säljare väljer att göra en förbesiktning av bostaden. En förbesiktning fråntar inte dig som köpare din undersökningsplikt men den är en bra indikation på bostadens skick. Vid tecken på fel eller upplysning om misstänkt fel utvidgas köparens undersökningsplikt.
Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, skick, pris, och användning. Mäklaren ska verka för att säljaren före köpet lämnar uppgifter, i en s.k. frågelista, om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen.
ENERGIDEKLARATION
Från och med årsskiftet 2008/2009 ska alla småhus som säljs energideklareras. Vid en energideklaration kartläggs och dokumenteras en byggnads energianvändning. Deklarationen ska utföras av en ackrediterad energiexpert. En energideklaration gäller i tio år efter det att den har upprättats. Vid försäljning av en bostadsrätt är det bostadsrättsföreningen som ansvarar för att det ska finnas en gällande energideklaration över fastigheten.
ANNONSERING PÅ HEMNET
Från och med 1 december 2015 tar Hemnet Service HNS AB ute en kostnad på mellan 600-1600 kr av säljaren för annonsering på Hemnet. Av dessa 600-1600 kr utbetalar Hemnet en administrationsersättning om mellan 300-800 kr inkl moms till det ansvariga mäklarkontoret, fastighetsmäklaren erhåller indirekt ersättning.

Området

- läs mer

Fri värdering

- läs mer

Bokalkyl

- läs mer


Ditt tips har skickats!

Mäklare

Björn Nykvist Björn Nykvist Reg Fastighetsmäklare

Östra Torggatan 19
652 24 Karlstad
Direkt: 054-212990
Mobil: 070-6854200

Skicka e-post till mäklaren Mäklarringen Kil Fri värdering

Mäklarringen Kil, 0555-101 32, kil@maklarringen.se