Mina favoriter (0)
745.000 kr Utgångspris

Fakta

Boarea:75 kvmRum:4Tomt:1629 kvm - TrädgårdstomtBiarea:115 kvmDriftskostnad:34.314 kr / årTillträde:efter överenskommelse

Planerade visningar

För visning kontakta mäklaren

Mäklarringen Karlstad

Bårumsgatan 9, Vålberg Bårum

Välvårdad 1-plansvilla med hel källare. Belägen i ett trevligt och efterfrågat bostadsområde. Stor friköpt trädgårdstomt 1.629 kvm. Inglasad och öppen altan c:a 20 m2. Nära till affär, skola förskola, ishall och friluftsområde. Ca 15-20 min bilväg till Karlstad men även bra bussförbindelser.

Interiör

- läs mer

Allmän beskrivning

Välkomna till denna trevliga 1-plansvilla med källare i Vålberg. I villan finns två sovrum, kök, vardagsrum, gillestuga och badrum.

BOTTENVÅNINGEN
På bottenvåningen finns två sovrum, vardagsrum, kök och badrum.
HALLEN
Man kommer in i en ljus hall med centralt läge i huset. I hallen som har ljusa tapeter och laminat på golvet finns bra möjligheter att hänga av sig ytterkläder. Från hallen når man köket, två sovrum, vardagsrummet och badrummet.
KÖKET
Till höger ligger köket som är utrustat med moderna skåp med vitlackerade profilerade köksluckor. Vitvarorna består av spis (1997), köksfläkt (1997) och kyl/frysskåp (2013). På golvet ligger samma laminatgolv som i hallen.
VARDAGSRUMMET
Vardagsrummet ligger rakt fram från hallen. Vardagsrummet har ett ekparkettgolv och ljusa tapeter samt en braskamin Från vardagsrummet når man altanen via altandörren.
SOVRUM 1
Sovrum 1 ligger till vänster från hallen. Ljusa tapeter med ett lackerat trägolv. I sovrummet finns två garderober.
SOVRUM 2
Sovrum två har även ljusa mönstrade tapeter med lackerat trägolv. I detta sovrummet finns tre garderober.
BADRUMMET
På bottenvåningen finns även badrummet. Det är utrustat med ett nytt badkar, tvättställ och WC. Väggarna är helkaklade och på golvet ligger en plastmatta.

KÄLLAREN
I källaren finns gillestuga, pannrum med tvättstuga, garage och två förrådsrum.
GILLESTUGAN
Stor gillestuga med öppen murad spis med brasinsatts och ekparkettgolv. Väggarna är tapetserade med en mönstrad tapet.
PANNRUM/ TVÄTTSTUGA
I pannrummet/tvättstugan finns kombipannan (2002), tvättmaskin (1997) och torktumlare (2014)
MATKÄLLARE
I källaren finns två matkällare.
GARAGET
Garaget har parkeringsmöjlighet för en bil.

.

Fastighetsmäklaren informerar

Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

- läs mer

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan med källare

Övrig bostad

Inglasad altan på sydsidan av huset.

Övriga byggnader

Garage i källarplan med plats för 1 bil.

Tomt

Stor trädgårdstomt med äganderätt om ca 1629 m².

Byggnadsår

1955

Fastighetsbeteckning

Stora Bårum 1:77

Grundläggning

Betongplatta

Grundmur

Betongsten

Stomme

Trä

Fasad

Tegel

Fönster

2-glas kopplade fönster

Bjälklag

Betong

Tak

Betongpannor

Utv. Plåtarbete

Lackerad plåt

Uppvärmning

Kombipanna för el olja 2002 + braskamin + öppen spis

Pantbrevssumma

610.000 kr

Taxeringsvärde

392.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde

280.000 kr

Markens taxeringsvärde

112.000 kr

Taxeringskod

220

Upplåtelseform

Friköpt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Ventilation

Självdrag

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mm

byggnadsplan

Hiss

Nej


Energideklaration

Utfärdad

Datum

den 12 februari 2009

Energiprestanda

109 kWh/kvm/år

Klass

-

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedan

C:a 34.314 kr/år med 1 personer i hushållet.

Uppvärmning

-

Hushållsel

24.376 kr

Vatten/avlopp

4.604 kr

Sotning

523 kr

Väg/samfällighetsavgift

-

Renhållning

1.200 kr

Försäkring (exkl. lösöre)

3.611 kr

Övrigt

-

Energiförbrukning

16716 kWh per år

Elleverantör

Ellevio

Nätleverantör

Ellevio

Kommentar

Driftkostnaden baseras på säljarens faktiska kostnader. Observera att driftskostnaderna kan variera beroende på förbrukning och säljarens individuella avtal.

Övrig bostad

BUDGIVNING
Finns flera intressenter tillämpas s.k. öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vill du delta i budgivningen är det viktigt att du berättar för mäklaren om du har några särskilda önskemål eller förbehåll för ditt bud.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att det är säljaren som avgör hur, när och till vem samt för vilket pris som denne säljer. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren. Köpet är således inte bundet förrän juridiskt kontrakt är undertecknat av samtliga parter.
Mäklaren är skyldig att upprätta en förteckning över samtliga bud som sedan överlämnas till den slutlige köparen med budgivarnas namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma. Läggs bud via ombud är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut.
Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig detta, kontakta ansvarig mäklare.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Som köpare av en bostad har du enligt gällande lag undersökningsplikt. Vilket betyder att du som köpare har ansvar för och förväntas att undersöka den nya bostadens kondition. När du köper en fastighet rekommenderar vi dig att anlita en certifierad besiktningsman om tillräckliga byggnadstekniska kunskaper saknas. Vid köp av en bostadsrätt bör du förutom undersökning av lägenhetens skick även sätta dig in i bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.
En del säljare väljer att göra en förbesiktning av bostaden. En förbesiktning fråntar inte dig som köpare din undersökningsplikt men den är en bra indikation på bostadens skick. Vid tecken på fel eller upplysning om misstänkt fel utvidgas köparens undersökningsplikt.
Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, skick, pris, och användning. Mäklaren ska verka för att säljaren före köpet lämnar uppgifter, i en s.k. frågelista, om bostaden som kan antas ha betydelse för köparen.

ENERGIDEKLARATION
Från och med årsskiftet 2008/2009 ska alla småhus som säljs energideklareras. Vid en energideklaration kartläggs och dokumenteras en byggnads energianvändning. Deklarationen ska utföras av en ackrediterad energiexpert. En energideklaration gäller i tio år efter det att den har upprättats. Vid försäljning av en bostadsrätt är det bostadsrättsföreningen som ansvarar för att det ska finnas en gällande energideklaration över fastigheten.

ANNONSERING PÅ HEMNET
Från och med 1 december 2015 tar Hemnet Service HNS AB ute en kostnad på mellan 600-1600 kr av säljaren för annonsering på Hemnet. Av dessa 600-1600 kr utbetalar Hemnet en administrationsersättning om mellan 300-800 kr inkl moms till det ansvariga mäklarkontoret, fastighetsmäklaren erhåller indirekt ersättning.

Området

- läs mer

Allmänt

Trevligt äldre bostadsområde i Vålberg. Lugnt område, med närhet till både centrala Vålberg, som till skog och strövområde. Nära till skola, dagis och ishall.

Kommunikation

Nära till busslinje till både Karlstad, Grums och Säffle.

Närservice

1 km till centrala Vålberg, med livsmedelsaffär, bensinstation, pizzeria och bibliotek m.m.
0,5 km till vårdcentral, Apotek och tandläkare.

Fri värdering

- läs mer

Bokalkyl

- läs mer


Ditt tips har skickats!

Mäklare

Björn Nykvist Björn Nykvist Reg Fastighetsmäklare

Östra Torggatan 19
652 24 Karlstad
Direkt: 054-212990
Mobil: 070-6854200

Skicka e-post till mäklaren Mäklarringen Kil Fri värdering

Mäklarringen Kil, 0555-101 32, kil@maklarringen.se